STU-KAR 5:3 - Vítězný start do nové sezóny!
Zveřejněno: 03.10.2022, Autor: Redakce

Hokejisté Studénky zvládli první utkání nové sezony na výbornou. Výhru domácího celku režíroval autor hattricku Petr Orszulik, který vstřelil všechny tři branky v prostřední části v rozmezí čtyř minut, z toho dvě padly do sítě soupeře ve vlastním oslabení!

Příští zápas se hraje v sobotu 8. října opět v domácím prostředí. Do Studénky prijede TJ Horní Benešov. Utkání startuje tradičně v 17.00 hodin.

HC STUDÉNKA - HC FALCONS SOKOL KARVINÁ  5:3 (1:1, 3:1, 1:1) ZoU zde

Branky a nahrávky: 18. Čáň (Štěpják, Trubka), 35. Orszulik (Lyčka), 35. Orszulik (Žídek), 39. Orszulik (Tomášek), 56. Uhlár (Linduška) – 16. Hladil (Škorpík), 23. Holý (Škorpík, Vrána), 53. Holý (Procházka).

Vyloučení: 7:5  Využití: 0:2  V oslabení: 2:0  Diváci: 247. Rozhodčí: Daniel Polášek — Jaroslav Štěpán, Adam Onderka.

HC Studénka: T. Kohn (J. Dobečka) — J. Jedlička, O. Bolek, M. Novák, R. Gola, D. Trubka, O. Lyčka, P. Šimiček — L. Prepsl, P. Linduška, M. Štěpják, M. Pokorný, V. Kučera, M. Slezák, D. Timura, M. Tomášek, D. Čáň, M. Žídek, J. Sochorek, A. Uhlár, P. Orszulik, J. Kovář. Trenér: J. Fleischmann.

HC Falcons Sokol Karviná: J. Klimek (M. Halouzka) — J. Ovčaří, M. Hladil, F. Plánka, D. Niedoba, P. Vrána — D. Mendlík, M. Pánek, V. Chomič, J. Putniorz, P. Krul, F. Dabrowski, J. Puškár, A. Procházka, D. Škorpík, F. Tomiczek, M. Holý. Trenér: J. Štoudek.

Jaroslav Fleischmann trenér Studénky:
Do utkání jsme vstoupili s nervozitou na hokejkách, díky nerozehranosti z přípravných zápasů. Odehráli jsme pouze dvě utkání na turnaji v Orlové a to ještě s torzem základní sestavy. Po první části se kluci uklidnili, začali si více věřit a aktivním napadáním dostali soupeře pod tlak. To vyústilo k otočení skóre a zlomilo sebevědomí soupeře i díky dvou branek ve vlastním oslabení. Ve třetí třetině jsme hráli v pohodě a to hlavně díky neoplácení a zachování klidu při soupeřově nečisté hře, kterou rozhodčí toleroval. Tím jsme uhájili první domácí vítězství. Je potřeba vyzvednout hlavně disciplinovaný a kolektivní výkon všech čtyř formací s jistým gólmanem.