ORL-STU 10:4 - Hokejisté Studénky vybouchli v Orlové a dostali pořádně naloženo
Zveřejněno: 15.01.2023, Autor: Redakce

Na čtrnácté kolo Krajské hokejové ligy Moravskoslezského kraje nebudou hráči Studénky v dobrém vzpomínat. V Orlové totiž museli skousnout pořádnou gólovou nálož, když výsledek 10:4 ve prospěch vedoucího týmu soutěže zcela jistě mluví za vše. Dlouhá šestizápasová vítězná šňůra tak skončila. Studénka i přes prohru uhájila druhou pozici v tabulce.

Mělo se jednat o dramatickou bitvu tabulkových sousedů. Jenže.... Souboj prvního s druhým ale vyšel jednoznačně lépe pro domácí tým, nutno podotknout, vyhrál zcela zaslouženě. Utkání se hrálo v nervózní atmosféře, které z části zavinil i nepřesný výkon rozhodčího. Studénka doplatila na řadu neproměněných šancí, ale hlavně na hrubou nedisciplinovanost (!!!), zejména v poslední třetině! V utkání obdržela 13 dvouminutových menších trestů, v závěru zápasu pak navíc Novák odešel předčasně do sprch, když obdržel trest ve hře za faul kolenem, což znamená automaticky stop na nejbližší soutěžní utkání. 

Napravit reputaci si budou moci studénečtí hráči v neděli 22. ledna, kdy se opět představí na ledě soupeře, tentokrát v Uničově. Utkání startuje v 17 hodin.

MHK Slovan Orlová HC Studénka  10:4  (3:1, 3:2, 4:1)
ZoU Fotografie z utkání (FB Orlové)

Branky a nahrávky: 7. Ševěček (Pacoň, Zakuťanský), 14. Juhász (Juhász), 17. Juhász (Fejko, Juhász), 24. Piš (Pacoň), 32. Fejko (Potočný, Korec), 35. Juhász (Juhász), 42. Juhász (Juhász, Fejko), 45. Potočný (Tvrdík, Špacír), 55. Zakuťanský (Dýrr), 60. Potočný (Špacír) – 19. Štěpják (TS), 35. Janečka, 38. Timura (Janečka, Jedlička), 47. Linduška.

Vyloučení:
10:13, navíc Novák (Studénka) trest ve hře za faul kolenem. Využití: 4:1 V oslabení: 2:0 Rozhodčí: Polášek – Majetný, Mareček. Diváci: 150. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:3, 8:3, 8:4, 10:4.

MHK Slovan Orlová: Pawlas (Křehlík) – Michejda, Macurák, Tvrdík, Ševěček, Klus, Milch, Zientek, Dýrr –  Juhász, Špacír, Korec, Pacoň, Zakuťanský, Fejko, Klíma, Potočný, Juhász, Dang, Piš, Přeček. Trenér: Štefanka.

HC Studénka: Kohn (od 34. Dobečka) – Jedlička, Bolek, Novák, Timura, Trubka, Janečka – Bernát, Linduška, Štěpják, Pokorný, Slezák, Tomášek, Čáň, Žídek, Tatarčík, Orszulik. Trenér: Fleischmann.

JFleischmann trenér Studénky:    Dnešní utkání se mi nehodnotí snadno, protože to nebyl z naší strany takový výkon, na jaký jsme byli zvyklí z dosavadních utkání. Zápas ovlivnila spousta zbytečných vyloučení útočnými fauly, tím využití čtyř přesilových her soupeře a dokonce vstřelení dvou branek v naší početní výhodě. Nutno ale říct, že jsme si to nepřímo zavinili sami, tím že jsme poprvé nebyli v kompletní sestavě a nastoupili pouze s pěti obránci. Tři stabilní beci se z utkání omluvili a tak proti velmi dobře bruslícímu soupeři, jsme se dostávali pod tlak a z každého přečíslení zbytečně inkasovali. Přesto je třeba vyzvednout bojovnost a nasazení všech hráčů, kdy jsme si vytvářeli spoustu gólových příležitostí, ale bohužel bez přesného a důrazného zakončení. Flustrace z obdržených branek, zahozených šancí a nepříjemné osobní obrany domácích s častým osekáváním našich hráčů, které nepřesný rozhodčí přehlížel, vyústilo v bitky a další zbytečná vyloučení a i trest do konce zápasu pro našeho obránce. Je potřeba se z tohoto utkání poučit a příští zápas v Uničově odehrát lépe a být stoprocentně připraveni. To znamená být v plné sestavě, taky nastoupit s herní disciplinovaností a střeleckou potencí všech hráčů, kteří si chtějí poslední čtyři zápasy v základní části náležitě užít.

Ostatní výsledky 14. kola:
Český Těšín - Frýdek-Místek B 8:1, Krnov - Uničov 3:4 sn, Horní Benešov - Bohumín 3:4, Karviná - Rožnov p. R. 8:4