Pojď hrát hokej v novém provedení
Zveřejněno: 05.09.2023, Autor: Redakce

Pojď hrát hokej je náborovým projektem Českého hokeje, který se letos bude konat už poosmé. Před začínající sezónou 2023/2024 je obohacen o Lvíčka ve školkách, o akci, která by měla zlepšit všeobecnou pohybovou gramotnost malých dětí. I letos pokračují Týden hokeje a Výstroj pro nejmenší.

O projektu
Pojď hrát hokej je rozvojovým projektem Českého hokeje, který funguje od roku 2016. Je dlouhodobě zaměřený nejen na získávání nových hokejistů, ale také na celkové zlepšení pohybové gramotnosti a na všeobecnou sportovní průpravu. Do letošního ročníku byla přidána akce Lvíček ve školkách, která je zaměřená právě na všeobecné zlepšení pohybové motoriky.

Týden hokeje
V téměř 160 klubech po České republice si děti mohou vyzkoušet, jaké to je hrát hokej, zamíchat s pukem a vstřelit první gól. Letošní ročník Týdne hokeje se bude konat 15.–21. ledna 2024. Na tento týden jednotlivé kluby vypíšou termíny, kdy je možné si přijít vše na led vyzkoušet a přímo v klubech se zeptat na veškeré detaily související se začátkem hraní hokeje. Informace budou k nalezení na webu pojdhrathokej.cz a také na webových stránkách jednotlivých klubů.

Výstroj pro nejmenší
Jsme si vědomi, že jedním z nejdůležitějších faktorů při výběru sportu je cena. Proto Český hokej v rámci projektu Pojď hrát hokej dál pokračuje v nakupování výstrojí a hokejových setů pro nejmenší. Pro tento ročník akce věnuje Český hokej klubům vybavení pro nejmenší hráče v hodnotě 8 milionů korun.

Rodiče malých talentovaných hokejistek a hokejistů tak nemusí na počátku hokejové etapy řešit nákup výstroje, kterou by si třeba nemohli sami pořídit. Kluby tak mohou díky každoroční podpoře Českého hokeje hráčům výstroje propůjčit a umožnit jim v klubu hrát.

Od roku 2010, odkdy každoroční nákup výstrojí pro kluby probíhá, Český hokej klubům nakoupil vybavení v hodnotě necelých 119 milionů korun.