Hokej ve Studénce znovu táhne, nábory zafungovaly a led je plný
Zveřejněno: 09.02.2024, Autor: Redakce

Videoreportáž ZDE. Hokej ve Studénce zažívá boom. Může za to úspěšný nábor malých sportovců, kteří se v posledním období vrhli na ledovou plochu. V rámci přípravky tu teď trénuje více než čtyřicítka dětí.

Pohled na ledovou plochu zaplněnou velkým počtem těch nejmenších hokejistů dává naději na další úspěšný rozvoj studéneckého klubu. V rámci tréninku přípravek se tu aktuálně učí hrát jeden z nejoblíbenějších českých sportů více než 40 dětí předškolního věku, prvních a druhých tříd.

Michal Šajtar, trenér HC Studénka: “Poslední nábor, který byl v lednu, tak přišlo asi 25 nových dětí, takže určitě to mělo pozitivní ohlas. My se budeme snažit, aby je to bavilo, hlavně je to o radosti, aby měli chuť ke sportu. Tady si vytváří nějaké týmové a sportovní, takže čím déle je tady u toho sportu udržíme, tak tím lépe.”

Michal Šajtar, trenér HC Studénka: “Děláme balanční cvičení, učíme je správného hokejového postoje, jak se správně odrážet, vlastně taková ta abeceda hokejová, aby měli ty správné návyky do starších kategorií, takže balanční cvičení a správné bruslení.”

Nováčci přípravky pak mohou na tréninku také pozorovat, jak už se hokejové dovednosti daří jejich nejstarším spoluhráčům.

Petr Šeděnka, přípravka HC Studénka: “Naučil jsem se pár vychytávek, dávat góly, umím hodně dobře střílet. Nic mi nebrání dát to přesně do tyčky pod víko.”

Jakub Jedlička, přípravka HC Studénka: “Hokej hraju čtyři roky, naučil jsem se střílet, bruslit, bruslit pozadu, nahrávat. Můj hokejový vzor je David Pastrňák.”

Lukáš Marek, přípravka HC Studénka: “Hraju tři měsíce a nejvíce mě baví to, že můžu do obrany i do útoku. Můj vzor je Connor McDavid.”

Viktor Šimurda, přípravka HC Studénka: “Naučil jsem se kličky, baví mě, že dávám góly na zápasech, hraju už tři roky. Oblíbeným hokejistou je Pasta.”

Filip Šajtar, přípravka HC Studénka: “Zápasy mě hodně baví, tréninky a hraju už dva a půl roku.”

Hokejová přípravka trénuje ve Studénce třikrát týdně, v úterý, čtvrtek a také o víkendu v sobotu. I když je ledová plocha slušně zaplněné, klidně se tu vejdou i další kluci a holky, třeba už od čtyř let.

Autor: Polar televize