Doplňující pokyn k pořádání utkání soutěží ČSLH v návaznosti na mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 10. 3. 2020
Zveřejněno: 12.03.2020, Autor: Kateřina Wroblová

Vážení,

dne 10. 3. 2020, jste byli písemně informováni o tom, že Ministerstvo zdravotnictví nařídilo dne 10. 3. 2020 toto mimořádné opatření:

Zakazují se s účinností ode dne 10. března 2020 od 18:00 hod. divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, ochutnávky, trhy a veletrhy, a to jak veřejné, tak soukromé, s účastí přesahující ve stejný čas 100 osob, a to do odvolání tohoto mimořádného opatření.

(dále také jako „Opatření“)

Dle odůvodnění Opatření je přitom jeho předmětem zákaz pořádání hromadných akcí s předpokládanou návštěvností nad 100 osob ve stejný čas pro potřebu orgánů ochrany veřejného zdraví k hodnocení rizika v souvislosti s výskytem onemocnění COVID-19.

V návaznosti na stanovisko Ministerstva zdravotnictví ze 10. 3. 2020, č. j.: MZDR 5503/2020-14/PRO, které bylo Českému svazu ledního hokeje z.s. (dále také jako „ČSLH“) následně dne 10. 3. 2020 doručeno, je však účastníky ve smyslu Opatření, jejichž počet na příslušné sportovní akci nesmí přesáhnout ve stejný čas 100, nutné rozumět všechny osoby, které se konkrétní sportovní akce na daném místě účastní, tedy nejen běžné návštěvníky, ale také všechny osoby zabezpečující průběh a realizaci sportovní akce a přítomné v daném místě a čase ve sportovní zařízení (hráči, rozhodčí, realizační tým, organizátor a pořadatelská služba apod.), s tím, že pokud se na zabezpečení budou podílet i další subjekty, přítomné po dobu konání sportovní akce ve sportovním zařízení (např. složky IZS), bude nutné i tyto osoby zahrnout mezi účastníky.

Vzhledem k výše uvedenému se pořadatelům všech utkání soutěží a turnajů řízených a organizovaných všemi řídícími orgány ČSLH ukládá povinnost zajistit, aby se příslušného utkání neúčastnilo ve stejný čas více než 100 osob. Do tohoto počtu se přitom zahrnují všechny osoby, které se konkrétního utkání fakticky účastní, tedy všechny osoby zabezpečující průběh a realizaci utkání a přítomné v místě a čase jeho konání na stadionu (hráči, rozhodčí, realizační týmy, organizátor, technický personál, pořadatelská služba apod.), příslušníci složek integrovaného záchranného systému, návštěvníci utkání, novináři atd.

 

V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit.

 

Antonín Vansa

ředitel oddělení řízení soutěží ČSLH