STU-ČTE 5:2 - Festival zahozených šancí, nakonec ale tři body zůstaly doma!
Zveřejněno: 16.10.2022, Autor: Redakce

Třetí zápas v řadě na domácím ledě, do Studénky zavítali Vlci z Českého Těšína, kteří to na Studénku v posledních letech umí. Tentokrát ale hostující celek odjel ze Studénky bodově s prázdnou a na první vítězství v nové sezóně stále čeká.

V první třetině na ledě jasně dominovala Fleischmannova družina, studénečtí byli aktivnějším týmem a svoji převahu zúročili třemi přesnými zásahy do Šemberovy klece. Na úvodní branku se nečekalo dlouho. Již v 5. minutě prostřelil nechytatelnou pumelici hostujícího brankáře, navíc z velmi  těžkého úhlu David Čáň –1:0 a Studénka tak šla poprvé v sezóně do jednobrankového vedení. Rychlé vedení Studénce pomohlo a na rozdíl dvou branek zvyšoval ve 12. minutě Martin Štěpják – 2:0. Výbornou úvodní dvacetiminutovku zakončila Studénka v závěru dějství, kdy prostřelil hostujícího brankáře sváteční střelec Ondřej Lyčka – 3:0.

Úvodní minuty druhé dvacetiminutovky poznamenal nedisciplinovaný výkon domácího mužstva, kdy v rozmezí tří minut usedli na lavici hanby hned tři domácí hráči, ale dlouhé oslabení Studénka se štěstím ubránila. V polovině utkání se situace opakovala, na trestnou lavici usedl za hákování Šimíček, za nesportovní chování byl navíc vyloučen Prepsl a následovalo dlouhé oslabení ve třech. Dvojnásobnou pořetní výhodu tentokrát Vlci dokázali využít zásluhou Petra Malíře, který ve 30. minutě snižoval na rozdíl dvou branek - 3:1. Následně předvedli hráči Studénky festival zahozených šancí a byli za to potrestáni, když nezvládli závěr druhé periody. V poslední vteřině společně se sirénou snížil na rozdíl jedné branky opět Petr Malíř – 3:2.

Utkání vrcholilo v poslední periodě, českotěšínští marně dobývali domácí bránu, v cestě jim stál dobře chytající Tomáš Kohn, kterého tentokrát navíc podržela i fungující obrana. Možnost na vyrovnání se naskytla hostům v 50. minutě při vyloučení dalšího domácího hráče, ovšem hosté tuto přesilovku nedokázali využít, naopak v obraně chybovali, O. Pniok zatáhl za záchrannou brzdu a zahákoval domácího útočníka - verdikt hlavního rozhodčí Jandy zněl jasně - pojede se nájezd! K němu se postavil Miroslav Pokorný a střelou do levé dolní části překonal Šemberu počtvrté v zápase - uklidňující branka a bylo to 4:2. Hosté v závěru utkání vsadili všechno na jednu kartu – power-play. To potrestal bekhendovou střelou přes celé kluziště do opuštěné klece 76 sekund před koncem Jan Sochorek  a rozhodl, že všechny body zůstanou ve Studénce – 5:2.

Z utkání bude připraven krátký sestřih, který odvysílá TV POLAR v premiéře v pátek 21.10.2022. Videosestřih ZDE

Na závěr ještě patří poděkování všem divákům, fan clubu, kteří v letošní sezóně navštěvují domácí zápasy a podporují tak studénecké hokejisty i mimo svůj domovský stánek. 
Další zápas, první venkovní výjezd čeká Studénku příští sobotu 22. října 2022 od 17 hodin v Krnově.

HC STUDÉNKA HC WOLVES Č. TĚŠÍN  5:2  (3:0, 0:2, 2:0) ZoU
Branky a nahrávky: 5. Čáň (Pokorný), 12. Štěpják (Pokorný, Trubka), 20. Lyčka (Tatarčík), 51. Pokorný (TS), 59. Sochorek31. Malíř, 40. Malíř (O. Pniok).
Vyloučení: 7:3  Využití: 0:1  Střely na branku: 46:29  Rozhodčí: L. Janda  – Bednář, Onderka. Diváci: 225. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.

HC Studénka: Kohn (J. Dobečka) – Trubka, Novák, Jedlička, Lyčka, Janečka, R. Gola, Šimíček, L. Prepsl – Čáň, Pokorný, Štěpják – Sochorek, Tatarčík, Orszulik – Uhlár, Tomášek, Linduška – Žídek, Kučera, Timura. Trenér: J. Fleischmann.

HC Wolves Český Těšín: E. Gabler (D. Šembera) – Mrozek, Procházka, Brančík, Paclík, Patrman – Zwrtek, Malíř, Matějíček, Hepnar, O. Pniok, Vlček, Chmiel, B. Pniok, Malyjurek, Václavík, Altera. Trenéři: M. Ivan, M. Piecha.

Jaroslav Fleischmann trenér Studénky:
Nastoupili jsme do utkání se čtyřmi kompletními útoky a soupeře jsme rychlostí a kombinační hrou dostali pod trvalý tlak. Je škoda, že jsme nevyužili větší množství šancí a skóre se po první třetině zastavilo pouze na třech gólech. Z nepochopitelného důvodu, do poklidného a myslím si i pohledného utkání vstoupil hlavní rozhodčí a čtyři přísné vyloučení na naši straně, přehlídnutí nedovolených zákroků ve druhé třetině ovlivnilo a soupeř se dostal zpět do zápasu. Musím pochválit hráče, že se nenechali vyprovokovat a po uklidnění o přestávce před třetí třetinou, jsme si utkání pohlídali a dotáhli ho do vítězného konce.