KRN-STU 3:2pp - Studénka padla v prodloužení, z Krnova veze pouze bod
Zveřejněno: 23.10.2022, Autor: Redakce

K prvnímu venkovnímu utkání zajížděli hokejisté Studénky do Krnova, kde je čekal soupeř, který měl po třech zápasech stejný počet bodů. Do první třetiny vstoupil lépe náš rival, který dokázal vstřelit první gól už v 5. minutě. V 16. minutě bylo vyrovnáno, když se z přesilovky prosadil Bolek. Do druhé části zápasu jsme vstoupili s vyšším sebevědomím a soupeře tlačili skoro celou třetinu. Nedokázali jsme bohužel využít čtyřminutovou přesilovku. Následovalo, že my i soupeř jsme vstřelili po jedné brance a šli do třetí třetiny za stavu 2:2. V poslední periodě gól diváci neviděli a šlo se do prodloužení, ve kterém byl nakonec štastnější Krnov, který vstřelil vítěznou branku, což  znamenalo, že z prvního venkovního utkání si odvážíme pouze bod.

Příští zápas je na programu v sobotu 29. října 2022 v 17 hodin. Do Studénky přijede dosavadní lídr a favorit soutěže MHK Slovan Orlová.

HK KRNOV – HC STUDÉNKA 3:2 prodl.
 
(1:1, 1:1, 0:0 – 1:0)  ZoU Foto  (zdroj: FB HK Krnov)
Branky a nahrávky: 5. Kostovský (Michálek, Ševčík), 25. Weiss (Baďura, Zouhar), 63. Peterka (Michálek) – 16. Bolek (Čáň, Novák), 21. Novák (Trubka, Štěpják).

Vyloučení: 8:8 Využití: 1:2 Rozhodčí: Blaževič – Lasák, Kopečný. Diváci: 245. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2 - 3:2.

HK Krnov: Kolbert (Vítek) – Jiří Hon, Zouhar, Dohnal, Slavík, Ševčík – Michálek, Hradil, Weiss, Jakub Hon, Urban, Peterka, Štefanišin, Baďura, Závodník, Svoboda, Kubík, Beneš, Kostovský, Havlíček. Trenér: Galvas.

HC Studénka: Dobečka (Kohn) – Jedlička, Bolek, Novák, Gola, Trubka, Lyčka, Šimiček, Prepsl – Linduška, Štěpják, Pokorný, Kučera, Slezák, Timura, Čáň, Žídek, Tatarčík, Sochorek, Uhlár, Gebauer. Trenér: Fleischmann.

Jaroslav Fleischmann trenér Studénky:
Opět jsme do utkání nastoupili se čtyřmi formacemi a sebevědomím. Dostali jsme domácí pod tlak, ale opět jsme nevyužili vyložené gólové příležitosti, tím jsme domácí celek dostali do hry. Prohra v prodloužení byla hodně smolná, ale vzhledem k vývoji utkání, spravedlivá.